Schab zapiekany ze szparagami i serem camembert
4 porcji
Składniki:
Schabiki:
Schabiki:
4 plastry schabu
4 białe szparagi
4 plastry szpeku
4 gałązki rozmarynu
4 kawałeczki sera camembert
oliwa, sól i pieprz
Sos:
1 czubata łyżeczka musztardy gruboziarnistej
1 łyżka miodu
6 łyżek śmietanki kremówki 30%
sól i pieprz
Nagrzać piekarnik do 200°C (grzanie góra i dół). Wmieszać musztardę gruboziarnistą z miodem. Odłożyć 1 łyżkę mieszanki do posmarowania roladek, a resztę wymieszać ze śmietanką, doprawić solą i pieprzem.
Szparagi obrać i podgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Schaby rozbić, doprawić solą i pieprzem. Szparagi przekroić na pół w poprzek. Nadziewać schaby szparagami i camembertem, zawinąć w szpek i wbić rozmaryn.
Poukładać w naczyniu żaroodpornym spryskanym oliwą i posmarować musztardą z miodem z dodatkiem oliwy. Piec 20 minut, po czym zalać sosem śmietanowym i piec jeszcze 10 minut.
4 białe szparagi
4 plastry szpeku
4 gałązki rozmarynu
4 kawałeczki sera camembert
oliwa, sól i pieprz
Sos:
1 czubata łyżeczka musztardy gruboziarnistej
1 łyżka miodu
6 łyżek śmietanki kremówki 30%
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Nagrzać piekarnik do 200°C (grzanie góra i dół). Wmieszać musztardę gruboziarnistą z miodem. Odłożyć 1 łyżkę mieszanki do posmarowania roladek, a resztę wymieszać ze śmietanką, doprawić solą i pieprzem.
Szparagi obrać i podgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Schaby rozbić, doprawić solą i pieprzem. Szparagi przekroić na pół w poprzek. Nadziewać schaby szparagami i camembertem, zawinąć w szpek i wbić rozmaryn.
Poukładać w naczyniu żaroodpornym spryskanym oliwą i posmarować musztardą z miodem z dodatkiem oliwy. Piec 20 minut, po czym zalać sosem śmietanowym i piec jeszcze 10 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz