Tapenada oliwkowa
10 porcji
Składniki:
50 g suszonych pomidorów
100 g czarnych oliwek bez pestek
1 łyżka odsączonych kaparów
4 odsączone filety anchois
1 łyżka drobno posiekanej bazylii
2 łyżki białego octu winnego
1 obrany ząbek czosnku
2 łyżki oliwy extra vergine
pieprz
100 g czarnych oliwek bez pestek
1 łyżka odsączonych kaparów
4 odsączone filety anchois
1 łyżka drobno posiekanej bazylii
2 łyżki białego octu winnego
1 obrany ząbek czosnku
2 łyżki oliwy extra vergine
pieprz
Sposób przygotowania:
Wrzuć składniki do miksera, zmiksuj i dopraw pieprzem. Na ogół nie trzeba dodawać soli ze względu na kapary i anchois. Podawać z pieczywem lub nachosami.
Komentarze
Prześlij komentarz