Tortilla warzywna
4 porcje
Składniki:
2-3 ziemniaki
½ brokułu ugotowanego al dente
1 marchew
1 duża cebula
4 jajka
sól, pieprz
słodka papryka
mieszanka włoskich przypraw
olej
ser żółty do posypania
½ brokułu ugotowanego al dente
1 marchew
1 duża cebula
4 jajka
sól, pieprz
słodka papryka
mieszanka włoskich przypraw
olej
ser żółty do posypania
Sposób przygotowania:
Ziemniaki i marchew pokroić w talarki, cebulę w piórka. Jajka roztrzepać i wymieszać z przyprawami. Podsmażyć ziemniaki i marchewkę na oleju. Pod koniec dodać cebulę. Zeszklić i odlać olej z patelni. Dodać brokuła, wszystko wymieszać i zalać jajkiem. Smażyć pod przykryciem 4 minuty na średnim (poz.5) ogniu. Następnie przewrócić przy pomocy pokrywki i smażyć dalej 4 minuty.
Podawać z tarkowanym serem i ketchupem.
Podawać z tarkowanym serem i ketchupem.
Komentarze
Prześlij komentarz