Melon z gorgonzolą
4 porcje
Składniki:
½ melona
100 g sera gorgonzola
1 bagietka
krem balsamiczny
zioła prowansalskie
masło klarowane
sól, pieprz
100 g sera gorgonzola
1 bagietka
krem balsamiczny
zioła prowansalskie
masło klarowane
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Z melona usunąć nasiona. Obieraczką julienne pościnać miąższ melona, tworząc jakby makaronowe gniazda. Gorgonzolą pokroić w kostkę i ułożyć na melonie.
Bagietkę pokroić na kromki i podsmażyć na maśle. Doprawić ziołami, solą i pieprzem.
Podawać z kropelkami kremu balsamicznego.
Rada: Jeśli nie posiadamy specjalnej obieraczki, można melona pokroić w cienkie plastry.
Bagietkę pokroić na kromki i podsmażyć na maśle. Doprawić ziołami, solą i pieprzem.
Podawać z kropelkami kremu balsamicznego.
Rada: Jeśli nie posiadamy specjalnej obieraczki, można melona pokroić w cienkie plastry.
Komentarze
Prześlij komentarz