Racuchy z kokosem i bananem
8 racuchów
Składniki:
100 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
¼ łyżeczki cukru pudru
szczypta soli
95 ml mleka
95 ml mleczka kokosowego
1 jajko
oliwa z oliwek
3 banany, pokrojone na cienkie plasterki
syrop klonowy do polania
1 łyżeczka proszku do pieczenia
¼ łyżeczki cukru pudru
szczypta soli
95 ml mleka
95 ml mleczka kokosowego
1 jajko
oliwa z oliwek
3 banany, pokrojone na cienkie plasterki
syrop klonowy do polania
Sposób przygotowania:
Przesiać mąkę i proszek do pieczenia do średniej miski. Dodać cukier i sól. Mleko, mleczko kokosowe i jajko wymieszać w miarce kuchennej. Połączyć wszystkie składniki.
Patelnię spryskać oliwą. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzaną patelnię, ułożyć na wierzchu plasterki banana i delikatnie wcisnąć je w ciasto. Smażyć po obu stronach na złoty kolor.
Podawać na ciepło, polane syropem klonowym.
Patelnię spryskać oliwą. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzaną patelnię, ułożyć na wierzchu plasterki banana i delikatnie wcisnąć je w ciasto. Smażyć po obu stronach na złoty kolor.
Podawać na ciepło, polane syropem klonowym.
Komentarze
Prześlij komentarz