Zielona fritatta


4 porcje

Składniki:
200 g szpinaku lub jarmużu
4 jajka
2 łyżki bułki tartej
2 ząbki czosnku
40 g kiełków
5 łyżek jogurtu
szczypta soli
oliwa z oliwek
85 g sera feta


Sposób przygotowania:

Szpinak dusić przez kilka minut. Roztrzepać w misce jajka. Dodać bułkę tartą, szpinak, czosnek, kiełki i jogurt. Posolić i dokładnie wymieszać. Na patelni, w której można też piec w piekarniku, rozgrzać oliwę. Przełożyć na nią masę szpinakowo-jajeczną. Posypać pokruszonym serem feta. Smażyć około 5 minut, aż spód zacznie się rumienić. Frittatę przełożyć do piekarnika i piec pod grzałką grillową aż się zrumieni.

Podawać z ulubionym sosem.

Komentarze