Grzebyczki ziemniaczane
Składniki:
10 średnich ziemniaków
60 g roztopionego masła
60 g oliwy z oliwek
3 wyciśnięte ząbki czosnku
sól, pieprz
mozzarella w plasterkach
½ szklanki startego parmezanu
posiekana pietruszka do przybrania
60 g roztopionego masła
60 g oliwy z oliwek
3 wyciśnięte ząbki czosnku
sól, pieprz
mozzarella w plasterkach
½ szklanki startego parmezanu
posiekana pietruszka do przybrania
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do 190°C i wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Ziemniaki dokładnie wyszorować i ponacinać w poprzek. Ułożyć na blasze.
W miseczce wymieszać masło z oliwą i czosnkiem. Posmarować ziemniaki i posypać solą i pieprzem. Piec przez 45 minut.
Wyjąć ziemniaki i jeszcze raz posmarować masłem. W nacięcia powkładać małe plasterki mozzarelli i posypać parmezanem. Piec przez około 30 minut na thermoobiegu. Podawać posypane pietruszką.
Ziemniaki dokładnie wyszorować i ponacinać w poprzek. Ułożyć na blasze.
W miseczce wymieszać masło z oliwą i czosnkiem. Posmarować ziemniaki i posypać solą i pieprzem. Piec przez 45 minut.
Wyjąć ziemniaki i jeszcze raz posmarować masłem. W nacięcia powkładać małe plasterki mozzarelli i posypać parmezanem. Piec przez około 30 minut na thermoobiegu. Podawać posypane pietruszką.
Komentarze
Prześlij komentarz