Guacamole
Składniki:
2 dojrzałe awokado
½ papryczki chili
1 pomidor
½ soku z limonki
½ łyżeczki mielonej kolendry (ziarna)
1 średnia czerwona cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
świeża kolendra do przybrania
½ papryczki chili
1 pomidor
½ soku z limonki
½ łyżeczki mielonej kolendry (ziarna)
1 średnia czerwona cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
świeża kolendra do przybrania
Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i nożem nakroić kratkę. Miąższ usunąć łyżką i umieścić w miseczce. Cebulę posiekać, czosnek wycisnąć i dodać do awokado. Pomidora sparzyć i usunąć skórę. Posiekać i dodać wraz z sokiem do mieszanki. Dodać sok z limonki i posiekaną chili. Doprawić kolendrą, sola i pieprzem. Przybrać świeżą kolendrą.
Komentarze
Prześlij komentarz