Kanapeczki ze szparagami


6 porcji

Składniki:
1 bagietka pszenna
125 g twarogu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
9 szparagów zielonych (mogą być mrożone)
6 plastrów szynki szwardzwaldzkiej
krem balsamiczny
szczypta kozieradki
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bagietkę pokroić na kromeczki. Twaróg wymieszać ze szczypiorkiem. Doprawić solą, pieprzem oraz kozieradką.

Szparagi obrać lub mrożone zalać wrzątkiem. Po osączeniu, podsmażyć je na patelni z odrobiną soli i pieprzu.

Kromki posmarować twarożkiem. Plastry szynki podzielić na 3 części i zawijać w nią połówki szparagów. Układać na posmarowanych bagietkach.

Całość przyozdobić świeżo zmielonym pieprzem i kropelkami kremu balsamicznego.

Komentarze