Pomidorki nadziewane
15 porcji
Składniki:
20-30 pomidorków koktajlowych
Nadzienie
40 g odsączonych anchois
40 g oliwek czarnych drylowanych
15 ml oliwy
1 mały ząbek czosnku
sok z ½ cytryny
garść posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka bułki tartej
sól, pieprz
Nadzienie
40 g odsączonych anchois
40 g oliwek czarnych drylowanych
15 ml oliwy
1 mały ząbek czosnku
sok z ½ cytryny
garść posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka bułki tartej
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Odkroić wierzchołki pomidorków i wydrążyć gniazda nasienne.
Zmiksować składniki na nadzienie. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie zagęścić większą ilością bułki tartej.
Nałożyć farsz do pomidorków. Przed podaniem przebić wykałaczkami.
Zmiksować składniki na nadzienie. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie zagęścić większą ilością bułki tartej.
Nałożyć farsz do pomidorków. Przed podaniem przebić wykałaczkami.
Komentarze
Prześlij komentarz