Schab w sosie cebulowym
6 porcji
Składniki:
1 kg schabu
2 opakowania francuskiej zupy cebulowej
500 ml śmietany 30%
2 opakowania francuskiej zupy cebulowej
500 ml śmietany 30%
Sposób przygotowania:
Schab umyć i pokroić na plastry grubości 1 cm, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z zupami cebulowymi (proszkiem) i zalać schab.
Wstawić do lodówki na parę godzin - najlepiej na noc. Rano mięso obrócić w zalewie i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (bez przykrycia. Podawać np. z ziemniakami puree.
Wstawić do lodówki na parę godzin - najlepiej na noc. Rano mięso obrócić w zalewie i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (bez przykrycia. Podawać np. z ziemniakami puree.
Komentarze
Prześlij komentarz