Mus z białej czekolady
4 porcje
Składniki:
100 g białej czekolady
250 g serka mascarpone
250 g twarogu półtłustego
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 g truskawek, mogą być mrożone
250 g serka mascarpone
250 g twarogu półtłustego
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 g truskawek, mogą być mrożone
Sposób przygotowania:
Do TM włożyć kawałki czekolady, rozdrobnić 10s/obr.10. Czekoladę zgarnąć kopystką i roztopić 2min/50°C/obr.3.
Dodać serek mascarpone, twaróg i cukier, wymieszać 1min/37°C/obr.5.
Założyć motylek. Wymieszać na gładką masę 30s/obr.3.5. Zdjąć motylek.
Mus przełożyć do małych miseczek i odstawić do schłodzenia.
Truskawki w razie potrzeby rozmrozić. Zmiksować w TM 1min/obr.10.
Sos truskawkowy wlać na mus i odstawić do dalszego schłodzenia.
Dodać serek mascarpone, twaróg i cukier, wymieszać 1min/37°C/obr.5.
Założyć motylek. Wymieszać na gładką masę 30s/obr.3.5. Zdjąć motylek.
Mus przełożyć do małych miseczek i odstawić do schłodzenia.
Truskawki w razie potrzeby rozmrozić. Zmiksować w TM 1min/obr.10.
Sos truskawkowy wlać na mus i odstawić do dalszego schłodzenia.
Komentarze
Prześlij komentarz