Quesadilla śniadaniowa
3 porcje
Składniki:
1 jajko
3 białka
½ puszki fasoli, odsączonej i opłukanej
½ kukurydzy z puszki, odsączonej i opłukanej
1 mała czerwona cebula, posiekana
2 łyżki kolendry, posiekanej
200 g sera żółtego, tarkowanego
½ łyżki przyprawy do taco lub chili con carne (papryka słodka, papryka ostra, kumin, sól, czosnek, pieprz, oregano, pieprz cayenne)
3 tortille
3 białka
½ puszki fasoli, odsączonej i opłukanej
½ kukurydzy z puszki, odsączonej i opłukanej
1 mała czerwona cebula, posiekana
2 łyżki kolendry, posiekanej
200 g sera żółtego, tarkowanego
½ łyżki przyprawy do taco lub chili con carne (papryka słodka, papryka ostra, kumin, sól, czosnek, pieprz, oregano, pieprz cayenne)
3 tortille
Sposób przygotowania:
Jajka rozbełtać z białkami i smażyć na patelni na jajecznicę. Odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszać fasolę, kukurydzę, jajka, cebulę, kolendrę, ser i przyprawy.
Nałożyć farsz na połowę tortilli i złożyć na pół.
Smażyć na suchej patelni po 3 minuty z każdej strony.
Można też zamrażać rozdzielone papierem do pieczenia lub śniadaniowym.
W dużej misce wymieszać fasolę, kukurydzę, jajka, cebulę, kolendrę, ser i przyprawy.
Nałożyć farsz na połowę tortilli i złożyć na pół.
Smażyć na suchej patelni po 3 minuty z każdej strony.
Można też zamrażać rozdzielone papierem do pieczenia lub śniadaniowym.
Komentarze
Prześlij komentarz