Danie i zupa na Varomie


2 porcje

Składniki:

Zupa:
1 cebula, przekrojona na pół
1 ząbek czosnku
25 g oliwy z oliwek
1 pomidor, przekrojony na pół
120 g czerwonej lub żółtej papryki, w kawałkach
120 g różyczek brokułu
750 g ciepłej wody
1 łyżeczka koncentratu bulionu
1 łyżeczka soli
1 szczypta pieprzu
80 g makaronu (kokardki, muszelki, o długim czasie gotowania)

Danie:
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
200 g świeżych warzyw lub 400 g mrożonych (cukinia, papryka, pieczarki, brokuł)

Sposób przygotowania:

Zupa
Do TM włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 2s/obr.5. Zgarnąć na dno.

Dodać oliwę, poddusić 2min/Varoma/obr.1. Dodać pomidor i paprykę, rozdrobnić 3s/obr.5. Wrzucić pozostałe składniki i zamknąć TM.

Danie
Pierś z kurczaka pokroić w plastry i zamarynować w oliwie z czosnkiem i przyprawą uniwersalną.

Ułożyć na dolnej podstawie Varoma, a warzywa na górnej. Umieścić na TM i gotować całość 20min/Varoma//obr.1.

Komentarze