Kapusta czerwona na ciepło
Przepis na Thermomix
4 porcje
Składniki:
500 g kapusty czerwonej, pokrojonej na kawałki
100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
20 g oleju
150 g jabłek, obranych, wydrążonych, pokrojonych w ćwiartki
150 g wody
1 łyżka przyprawy uniwersalnej
1 łyżeczka soli
3 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka cukru
pieprz czarny, mielony, do smaku
20 g soku z cytryny
30 g masła
100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
20 g oleju
150 g jabłek, obranych, wydrążonych, pokrojonych w ćwiartki
150 g wody
1 łyżka przyprawy uniwersalnej
1 łyżeczka soli
3 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka cukru
pieprz czarny, mielony, do smaku
20 g soku z cytryny
30 g masła
Sposób przygotowania:
Do TM włożyć kapustę, rozdrobnić 4-5s/obr.5. Przełożyć do innego naczynia i odstawić.
Do TM włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr.5. Cebulę zgarnąć na dno, dodać olej i dusić 3min/120°C/obr.1.
Dodać jabłka, rozdrobnić 5s/obr.4. Dodać kapustę, wodę, przyprawę uniwersalną, sól, ziele angielskie, liście laurowe, cukier i pieprz, gotować 20min/100°C/
/obr.2.
Dodać sok z cytryny i masło, gotować 5min/100°C/
/obr.2. Podawać na ciepło.
Do TM włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr.5. Cebulę zgarnąć na dno, dodać olej i dusić 3min/120°C/obr.1.
Dodać jabłka, rozdrobnić 5s/obr.4. Dodać kapustę, wodę, przyprawę uniwersalną, sól, ziele angielskie, liście laurowe, cukier i pieprz, gotować 20min/100°C/

Dodać sok z cytryny i masło, gotować 5min/100°C/

Komentarze
Prześlij komentarz