Dip "blue cheese"
10 porcji
Składniki:
40 g cebuli dymki, bez szczypiorku, pokrojonej na kawałki
1 ząbek czosnku
160 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
160 g majonezu
100 g śmietanki 18%
1 ząbek czosnku
160 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
160 g majonezu
100 g śmietanki 18%
Sposób przygotowania:
Do TM włożyć cebulkę i czosnek, rozdrobnić 4s/obr.7. Składniki zgarnąć kopystką na dno.
Dodać ser, majonez i śmietankę, wymieszać 20s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką na dno i wymieszać 10s/obr.5., przełożyć do osobnego naczynia.
Podawać do selera naciowego, marchewki, chipsów lub jako osobny sos do potraw.
Dodać ser, majonez i śmietankę, wymieszać 20s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką na dno i wymieszać 10s/obr.5., przełożyć do osobnego naczynia.
Podawać do selera naciowego, marchewki, chipsów lub jako osobny sos do potraw.
Komentarze
Prześlij komentarz