Placki kukurydziane z awokado i bekonem
Składniki:
1 jajko
150 g jogurtu
1 łyżka mąki kukurydzianej
60 g maki pszennej
sól, pieprz
200 g kukurydzy z puszki
drobno posiekana dymka
oliwa z oliwek
Dodatki
4 plastry bekonu lub szynki
½ awokado, pokrojonego na kawałki
syrop klonowy
150 g jogurtu
1 łyżka mąki kukurydzianej
60 g maki pszennej
sól, pieprz
200 g kukurydzy z puszki
drobno posiekana dymka
oliwa z oliwek
Dodatki
4 plastry bekonu lub szynki
½ awokado, pokrojonego na kawałki
syrop klonowy
Sposób przygotowania:
W misce wymieszać jajko, jogurt, mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sól i pieprz na gładką masę. Dodać kukurydzę i dymkę, wymieszać.
Rozgrzać patelnię, spryskać oliwą i nakładać ciasto partiami. Smażyć na złoto z obu stron.
W tym czasie na drugiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć plastry bekony z każdej strony.
Placki serwować z plastrami bekonu, kawałkami awokado i syropem klonowym.
Rozgrzać patelnię, spryskać oliwą i nakładać ciasto partiami. Smażyć na złoto z obu stron.
W tym czasie na drugiej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć plastry bekony z każdej strony.
Placki serwować z plastrami bekonu, kawałkami awokado i syropem klonowym.
Komentarze
Prześlij komentarz