Makaron z krewetkami
Składniki:
200 g dobrego makaronu tagliatelle
200 g krewetek tiger
250 g pomidorków koktajlowych
50 ml białego wina
4 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oliwa z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz (biały)
Sposób przygotowania:
Czosnek i papryczkę posiekaj,
podsmaż na patelni z oliwią z oliwek.
Dodaj krewetki oraz pomidorki przekrojone na pół do
podsmażonego czosnku i papryczki. Podsmażaj 3–4 minuty.
Na patelnię wlej białe wino,
poczekaj, aż odparuje. Rosół i popieprz. Zdejmij z palnika gotowy sos.
Na patelnię z krewetkami przełóż
ugotowany al dente makaron, wymieszaj składniki i przełóż danie na talerze.
Podawaj z grubo posiekaną
pietruszką.
Komentarze
Prześlij komentarz