Makaron z krewetkami



2 porcje

Składniki:
200 g dobrego makaronu tagliatelle
200 g krewetek tiger
250 g pomidorków koktajlowych
50 ml białego wina
4 ząbki czosnku
1 papryczka chili
oliwa z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz (biały)


Sposób przygotowania:

Czosnek i papryczkę posiekaj, podsmaż na patelni z oliwią z oliwek.

Dodaj krewetki oraz pomidorki przekrojone na pół do podsmażonego czosnku i papryczki. Podsmażaj 3–4 minuty.

Na patelnię wlej białe wino, poczekaj, aż odparuje. Rosół i popieprz. Zdejmij z palnika gotowy sos.

Na patelnię z krewetkami przełóż ugotowany al dente makaron, wymieszaj składniki i przełóż danie na talerze.


Podawaj z grubo posiekaną pietruszką.

Komentarze