Pierogi ukraińskie


Z tego przepisu na nadzienie wychodzi 48 pierogów, czyli na ciasto z 500g mąki. Jeśli chcemy zrobić zapasy i mrozić, to lepiej zrobić z podwójnej porcji.

ilość: 48 pierogów
czas: 1h
trudność: *** dasz radę


Składniki:

Ciasto:

Z tego przepisu (link).

Farsz:
2 łyżki kaszy manny
600 g ugotowanych ziemniaków
500 g twarogu tłustego lub półtłustego
150 g cebuli podsmażonej
150 g boczku wędzonego podsmażonego
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Do TM wsypać kaszę i ziemniaki, rozdrobnić 4s/obr.4.

Dodać twaróg, cebulę, boczek, sól i pieprz. Wymieszać kopystką 1min/obr.3.5.

Ulepić pierogi i zamrozić lub gotować w osolonej wodzie 3 min. od wypłynięcia.




Komentarze