Pasta z makreli


6 porcji

Składniki:
50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
50 - 70 g ogórków kiszonych, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
300 g makreli, wędzonej, bez skóry i ości
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy
pieprz czarny, mielony, do smaku
1 - 2 łyżki szczypiorku, posiekanego (opcjonalnie)
sól, do smaku


Sposób przygotowania:

Do naczynia miksującego włożyć cebulę i ogórki, rozdrobnić 5s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.

Dodać makrelę, majonez, musztardę i pieprz, zmiksować 30s/obr.4.5.

Dodać szczypiorek i sól, wymieszać 10s/Counter-clockwise operation/obr.3.


Pastę z makreli wędzonej podawać jako dodatek do pieczywa.

Komentarze