Pasta z makreli
6 porcji
Składniki:
50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
50 - 70 g ogórków kiszonych,
odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
300 g makreli, wędzonej, bez skóry i
ości
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy
pieprz czarny, mielony, do smaku
1 - 2 łyżki szczypiorku, posiekanego
(opcjonalnie)
sól, do smaku
Sposób przygotowania:
Do naczynia miksującego włożyć cebulę
i ogórki, rozdrobnić 5s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno
naczynia miksującego.
Dodać makrelę, majonez, musztardę i
pieprz, zmiksować 30s/obr.4.5.
Pastę z makreli wędzonej podawać jako
dodatek do pieczywa.
Komentarze
Prześlij komentarz