Galart z kurczakiem
10 porcji
Składniki:
4 udka z kurczaka
1 włoszczyzna
10 łyżeczek żelatyny
1 puszka groszku konserwowego
1 natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Ugotować esencjonalny rosół.
Odcedzić, odlać ok. 1.5 litra i doprawić solą i pieprzem.
Rozpuścić żelatynę. Marchewkę z rosołu pokroić na plasterki. Z udek oddzielić mięso i porwać na kawałki.
Na dnie filiżanek kłaść natkę pietruszki, później kurczaka, marchewkę i groszek. Zalać letnim wywarem z żelatyną.
Studzić w lodówce. Podawać z białym octem winnym.
Ugotować esencjonalny rosół.
Odcedzić, odlać ok. 1.5 litra i doprawić solą i pieprzem.
Rozpuścić żelatynę. Marchewkę z rosołu pokroić na plasterki. Z udek oddzielić mięso i porwać na kawałki.
Na dnie filiżanek kłaść natkę pietruszki, później kurczaka, marchewkę i groszek. Zalać letnim wywarem z żelatyną.
Studzić w lodówce. Podawać z białym octem winnym.
Komentarze
Prześlij komentarz