Mule w sosie musztardowym
4 porcje
Składniki:
1 łyżka masła
ćwierć szklanki drobno posiekanej cebuli
1 posiekana szalotka
3 drobno posiekane czosnki
1 kg muli
1 łyżeczka soli, biały pieprz,
1 liść laurowy, 2 gałązki tymianku
100ml białego wina
100ml śmietanki 30%
2 łyżki musztardy Djon
1 garść drobno posiekanej pietruszki
Sposób przygotowania:
Masło rozpuścić na patelni dodając
czosnek, cebulę i szalotkę.
Dodać mule, sól, pieprz, tymianek, białe
wino i śmietankę. Przykryć i gotować 5 minut, potrząsając 2-3 razy.
Mule przenieś do miski. Sos redukuj
przez 1 min. , wyrzuć tymianek i liść laurowy. Wyłącz grzanie.
Dodaj musztardę i dopraw jeśli to
niezbędne. Mule rozdziel na miski, polej sosem i posyp pietruszką.
Podawać z bagietką.
Komentarze
Prześlij komentarz