Pasta z łososia i suszonych pomidorów
Składniki:
40 - 50 g cebuli, przekrojonej na
pół
4-5 suszonych pomidorów
1 garść liści świeżej bazylii
1 garść liści świeżej bazylii
150 - 200 g łososia, z puszki,
wędzonego, w płatach lub pokrojonego na kawałki
200 g serka śmietankowego
30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
ewentualnie: czarne oliwki, kapary
Sposób przygotowania:
Do naczynia
miksującego włożyć bazylię, rozdrobnić 5s/obr.5. Dodać cebulę i suszone pomidory, rozdrobnić 5s/obr.5. Zgarnąć kopystką ze
ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać łososia,
rozdrobnić 6s/obr.4.
Dodać serek
śmietankowy i śmietanę, wymieszać 5s/obr.5. Składniki zgarnąć kopystką ze
ścianek na dno naczynia miksującego, w razie potrzeby wymieszać ponownie 5s/obr.5.
Pastę udekorować
czarnymi oliwkami i krążkami cebuli, podawać jako dodatek do pieczywa.
Komentarze
Prześlij komentarz