Quesadilla z chorizo
2 porcje
Składniki:
2 placki tortilli
1/4 kiełbasy chorizo
2 łyżki szczypiorku
1 garść tarkowanego sera żółtego
1-2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
2 łyżki serka typu almette
1-2 łyżki ketchupu
ew. jalapenio posiekane
1/4 kiełbasy chorizo
2 łyżki szczypiorku
1 garść tarkowanego sera żółtego
1-2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
2 łyżki serka typu almette
1-2 łyżki ketchupu
ew. jalapenio posiekane
Sposób przygotowania:
1 tortillę posmarować serkiem typu almette.
Poukładać chorizo w plasterkach, posypać odsączoną fasolą i szypiorkiem.
Całość posypać tarkowanym serem oraz polać ketchupem.
Przykryć drugą tortillą.
Taki placek smażyć na suchej patelni do zrumienienia (4 min. na 10 st, a drugi 4 min. na 7 st.)
Poukładać chorizo w plasterkach, posypać odsączoną fasolą i szypiorkiem.
Całość posypać tarkowanym serem oraz polać ketchupem.
Przykryć drugą tortillą.
Taki placek smażyć na suchej patelni do zrumienienia (4 min. na 10 st, a drugi 4 min. na 7 st.)
Komentarze
Prześlij komentarz