Krem z cukinii
Składniki:
50 g cebuli,
przekrojonej na pół
1 ząbek czosnku
(opcjonalnie)
500 g cukinii,
pokrojonej na kawałki
500 g wody
1 czubata łyżeczka
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
1 łyżeczka soli,
plus dodatkowa porcja do smaku
1 szczypta pieprzu
czarnego, mielonego, plus dodatkowa porcja do smaku
10 g masła
40 g serka
kremowego
Sposób przygotowania:
Do naczynia
miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5. Składniki zgarnąć
kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać cukinię, wodę,
koncentrat bulionu warzywnego, sól i pieprz, gotować 15min/100°C/obr.1.
Dodać masło i
serek, zmiksować 1min/obr.4-8, stopniowo zwiększając obroty. Doprawić do
smaku, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz