Daktyle z boczkiem i fetą
10 porcji
Składniki:
1 paczka daktyli drylowanych
1 opakowanie fety (nie favita, bo się źle kroi)
1-2 opakowania szpeku
Plastry szpeku pokroić na 4 części. Daktyle nadziewać małymi kawałeczkami fety i owijać w szpek. Każdą porcję nadziać na wykałaczkę.
Piec na blasze z papierem do pieczenia w 190°C przez 15 minut. Ewentualnie dopiec po drugiej stronie, żeby się szpek przyrumienił.
Można podawać na ciepło i na zimno.
1 opakowanie fety (nie favita, bo się źle kroi)
1-2 opakowania szpeku
Sposób przygotowania:
Plastry szpeku pokroić na 4 części. Daktyle nadziewać małymi kawałeczkami fety i owijać w szpek. Każdą porcję nadziać na wykałaczkę.
Piec na blasze z papierem do pieczenia w 190°C przez 15 minut. Ewentualnie dopiec po drugiej stronie, żeby się szpek przyrumienił.
Można podawać na ciepło i na zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz