Schab w sosie truflowo-śmietanowym
Składniki:
400 g mieszanki kasz z grzybami i mamasem
400 g schabu
200 g fasolki szparagowej lub groszku
1 cebula
50 g śmietany
100 g grzybów świeżych (mrożonych)
oliwa truflowa
mąka ziemniaczana
zioła prowansalskie
sól, pieprz
knorr fix cztery sery
Schab pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach i mące ziemniaczanej. Podsmażyć na złoto na oliwie truflowej i odstawić na bok.
Fasolkę uparować. Grzyby rozmrozić.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie truflowej. Dodać fasolkę i grzyby.
Fix rozrobić z wodą i śmietaną. Dodać do całości. Dodać schab i gotować do zagęszczenia.
Sos wymieszać z ugotowną kaszą.
400 g schabu
200 g fasolki szparagowej lub groszku
1 cebula
50 g śmietany
100 g grzybów świeżych (mrożonych)
oliwa truflowa
mąka ziemniaczana
zioła prowansalskie
sól, pieprz
knorr fix cztery sery
Sposób przygotowania:
Schab pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach i mące ziemniaczanej. Podsmażyć na złoto na oliwie truflowej i odstawić na bok.
Fasolkę uparować. Grzyby rozmrozić.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie truflowej. Dodać fasolkę i grzyby.
Fix rozrobić z wodą i śmietaną. Dodać do całości. Dodać schab i gotować do zagęszczenia.
Sos wymieszać z ugotowną kaszą.
Komentarze
Prześlij komentarz