Schab w sosie truflowo-śmietanowym

4 porcje

Składniki:
400 g mieszanki kasz z grzybami i mamasem
400 g schabu
200 g fasolki szparagowej lub groszku
1 cebula
50 g śmietany
100 g grzybów świeżych (mrożonych)
oliwa truflowa
mąka ziemniaczana
zioła prowansalskie
sól, pieprz
knorr fix cztery sery


Sposób przygotowania:

Schab pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach i mące ziemniaczanej. Podsmażyć na złoto na oliwie truflowej i odstawić na bok.

Fasolkę uparować. Grzyby rozmrozić.

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie truflowej. Dodać fasolkę i grzyby.

Fix rozrobić z wodą i śmietaną. Dodać do całości. Dodać schab i gotować do zagęszczenia.

Sos wymieszać z ugotowną kaszą.

Komentarze