Pak choi po tajsku
2 porcje
Składniki:
2 główki kapusty pak choi (można zastąpić kapusta pekińską)
2 łyżki oleju roślinnego
2 ząbki czosnku drobno posiekanego
2 łyżki sosu ostrygowego
1 szklanka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
½ łyżeczki czarnego pieprzu
1½ łyżki sosu rybnego
1 łyżeczka cukru palmowego (można zastąpić brązowym)
1 papryczka chili drobno posiekana
2 łyżki oleju roślinnego
2 ząbki czosnku drobno posiekanego
2 łyżki sosu ostrygowego
1 szklanka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
½ łyżeczki czarnego pieprzu
1½ łyżki sosu rybnego
1 łyżeczka cukru palmowego (można zastąpić brązowym)
1 papryczka chili drobno posiekana
Sposób przygotowania:
Oczyścić kapustę i pokroić ją wzdłuż na kawałki o wielkości 2,5 cm.
Rozgrzać olej w woku i smażyć przez chwilę czosnek. Dodać kapustę i smażyć ją, aż listki zwiędną, a łodyga pozostanie krucha.
Dodać sos ostrygowy, zamieszać, dodać pomidory i papryczkę chili.
Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w woku i smażyć przez chwilę czosnek. Dodać kapustę i smażyć ją, aż listki zwiędną, a łodyga pozostanie krucha.
Dodać sos ostrygowy, zamieszać, dodać pomidory i papryczkę chili.
Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz