Aksamitne brownie
12 muffinek
Składniki:
50 ml oleju słonecznikowego
150 g cukru pudru
2 jajka
1 łyżeczka esencji waniliowej
50 g kakao w proszku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
80 g mąki
150 g cukru pudru
2 jajka
1 łyżeczka esencji waniliowej
50 g kakao w proszku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
80 g mąki
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do 175°C ( z termoobiegiem do 155°C).
Do TM wlać olej, cukier, jajka i wanilię. Wymieszać 20s/obr.4.
Dodać kako, proszę do pieczenia i mąkę. Wymieszać 20s/obr.4.
Przelać do muffinek.
Piec 15 minut lub tyle ile trzeba by ciasto było gotowe - należy nakłuć patyczkiem - na patyczku powinno być kilka leciutko wilgotnych okruszków.
Można spożywać na zimno i na gorąco, np. z lodami waniliowymi.
Do TM wlać olej, cukier, jajka i wanilię. Wymieszać 20s/obr.4.
Dodać kako, proszę do pieczenia i mąkę. Wymieszać 20s/obr.4.
Przelać do muffinek.
Piec 15 minut lub tyle ile trzeba by ciasto było gotowe - należy nakłuć patyczkiem - na patyczku powinno być kilka leciutko wilgotnych okruszków.
Można spożywać na zimno i na gorąco, np. z lodami waniliowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz