Kalafiorowa
Składniki:
1 duży kalafior (1 opakowanie mrożonego)
1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny
1 cebula
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
koperek
1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny
1 cebula
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
koperek
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać, zeszklić w garnku na łyżce masła. Włoszczyznę dodać do cebuli i zalać 1,5 litra wody, posolić i gotować ok. 30 minut.
Wrzucić podzielonego na małe różyczki kalafiora, gotować 15 minut.
Żyrafką do miksowania parę razy, w różnych miejscach zmiksować zupę, by ją trochę zagęścić.
Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wody lub zupy. Dodać do garnka.
Przyprawić do smaku, dodać koperek lub inne zioła według uznania.
Wrzucić podzielonego na małe różyczki kalafiora, gotować 15 minut.
Żyrafką do miksowania parę razy, w różnych miejscach zmiksować zupę, by ją trochę zagęścić.
Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wody lub zupy. Dodać do garnka.
Przyprawić do smaku, dodać koperek lub inne zioła według uznania.
Komentarze
Prześlij komentarz