Warzywa zapiekane z klopsikami
2 porcje
Składniki:
1 papryka
1 batat
1 cukinia
2 czerwone cebule
1 garść pomidorków koktailowych
2-3 kiełbasy białe surowe
rozmaryn
chili w proszku
sól, pieprz
oliwa
do podania: czarne oliwki, świeża bazylia
1 batat
1 cukinia
2 czerwone cebule
1 garść pomidorków koktailowych
2-3 kiełbasy białe surowe
rozmaryn
chili w proszku
sól, pieprz
oliwa
do podania: czarne oliwki, świeża bazylia
Sposób przygotowania:
Warzywa kroimy i umieszczany w naczyniu żaroodpornym. Z kiełbas wyciskamy klopsiki na warzywa, doprawiamy rozmarynem, chili, solą, pieprzem i odrobiną oliwy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (grzałka góra/dół lub termoobieg na automatycznym programie) na 40-45 min.
Posypujemy czarnymi oliwkami, ew. bazylią.
Uwaga: składniki można dość swobodnie dobierać:)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (grzałka góra/dół lub termoobieg na automatycznym programie) na 40-45 min.
Posypujemy czarnymi oliwkami, ew. bazylią.
Uwaga: składniki można dość swobodnie dobierać:)
Komentarze
Prześlij komentarz