Hiszpańska zupa z chorizo
Przepis bardzo prosty i w sumie z półproduktów, ale oprzeć się tej zupie nie idzie :) Gęsty, aromatyczny gulasz z nutką ostrej papryki. Rozgrzewający jak hiszpańskie słońce.
Przepis inspirowany, ale niesponsorowany ;)
https://www.hortex.pl/przepisy/hiszpanska-zupa-chorizo/
ilość: 2 porcje
czas: 30 min.
trudność: * banał
Składniki:
1 opakowanie warzyw na patelnię hiszpańskich Hortex
1 puszka pomidorów w puszce
100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w półplasterki
2 cebule, pokrojone w piórka
4 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego do podania
1 garść siekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku, posiekane
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki cukru
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
W garnku podsmażyć na oliwie cebulę.
Dodać kiełbasę chorizo oraz czosnek i chwilę smażyć.
Po kilku minutach dodać przyprawę w saszetce (z opakowania warzyw), cukier, warzywa na patelnię, pomidory w puszce oraz 400 ml wody.
Gotować po przykryciem około 20 minut na średnich ogniu. Ma sam koniec dodać pietruszkę i doprawić do smaku solę i pieprzem.
Podawać z łychą jogurtu naturalnego.
#niemarnujbopolapie
Po tym przepisie może Ci zostać parę produktów. Wykorzystaj je!
jogurt grecki - pyszny na śniadanie z miodem i płatkami owsianymi :)
Komentarze
Prześlij komentarz