Hiszpańska zupa z chorizo



Przepis bardzo prosty i w sumie z półproduktów, ale oprzeć się tej zupie nie idzie :) Gęsty, aromatyczny gulasz z nutką ostrej papryki. Rozgrzewający jak hiszpańskie słońce.

Przepis inspirowany, ale niesponsorowany ;)
https://www.hortex.pl/przepisy/hiszpanska-zupa-chorizo/

ilość: 2 porcje
czas: 30 min.
trudność: * banał

Składniki:

1 opakowanie warzyw na patelnię hiszpańskich Hortex
1 puszka pomidorów w puszce
100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w półplasterki
2 cebule, pokrojone w piórka
4 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego do podania
1 garść siekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku, posiekane
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki cukru
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

W garnku podsmażyć na oliwie cebulę.

Dodać kiełbasę chorizo oraz czosnek i chwilę smażyć.

Po kilku minutach dodać przyprawę w saszetce (z opakowania warzyw), cukier, warzywa na patelnię, pomidory w puszce oraz 400 ml wody.

Gotować po przykryciem około 20 minut na średnich ogniu. Ma sam koniec dodać pietruszkę i doprawić do smaku solę i pieprzem.

Podawać z łychą jogurtu naturalnego.

#niemarnujbopolapie
Po tym przepisie może Ci zostać parę produktów. Wykorzystaj je!

jogurt grecki - pyszny na śniadanie z miodem i płatkami owsianymi :)




Komentarze