Pizza flambee


Prosta i szybka przekąska. Stosuję w niej spód do pizzy z Biedronki - do znalezienia w części przy pieczywie (tam, gdzie tortille). Ma super skład, więc nie mam wyrzutów sumienia ;)

ilość: 2 porcje
czas: 15 min.
trudność: * banał

Składniki:
2 spody do pizzy
1 cebula
6 łyżek śmietany 12%
100 g krojonego boczku
gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do ok. 200 st. C.

Spody posmarować śmietaną. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Cebulę pokroić w piórka. Boczek i cebulę równomiernie rozłożyć na pizzach.

Piec na kratce ok. 15 minut. Ogólnie do momentu, aż nam się spodoba :)

Podzielić na kawałki i podawać.

#trikwidelca
Czasem tak niewiele, zmienia tak wiele.

Na opakowaniu jest opisane by robić taką pizzę na patelni, ale ja stanowczo wolę piekarnik, bo wtedy boczek się smakowicie zrumieni:)



Komentarze