Pizza flambee
Prosta i szybka przekąska. Stosuję w niej spód do pizzy z Biedronki - do znalezienia w części przy pieczywie (tam, gdzie tortille). Ma super skład, więc nie mam wyrzutów sumienia ;)
ilość: 2 porcje
czas: 15 min.
trudność: * banał
Składniki:
2 spody do pizzy
1 cebula
6 łyżek śmietany 12%
100 g krojonego boczku
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do ok. 200 st. C.
Rozgrzać piekarnik do ok. 200 st. C.
Spody posmarować śmietaną. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w piórka. Boczek i cebulę równomiernie rozłożyć na pizzach.
Piec na kratce ok. 15 minut. Ogólnie do momentu, aż nam się spodoba :)
Podzielić na kawałki i podawać.
#trikwidelca
Czasem tak niewiele, zmienia tak wiele.
Na opakowaniu jest opisane by robić taką pizzę na patelni, ale ja stanowczo wolę piekarnik, bo wtedy boczek się smakowicie zrumieni:)
Komentarze
Prześlij komentarz