Pierogi ze szpinakiem i fetą


ilość: 42 pierogi
czas: 30min.
trudność: *** dasz radę

Składniki:

nadzienie:
450g rozdrobionego mrożonego szpinaku
2 cebule, pokrojone w kostkę
4 ząbki czosnku, przeciśnięte
2 łyżki koncentratu bulionu
2 łyżki kaszy mannej
sól, pieprz
200g fety

Sposób przygotowania:

W podsmażyć na oliwie cebulę. Na koniec dodać czosnek.
Podlać odrobiną wody i dodać koncentrat bulionu. Odparować.

Dodać szpinak i dusić do miękkości. Odparować nadmiar płynu.
Zagęścić kaszą manną. Doprawić solą i pieprzem - nadzienie powinno być mocno doprawione.
Dodać pokruszoną fetę.

Przed lepieniem pierogów, nadzienie dobrze schłodzić.

Pierogi ulepić i gotować w osolonej wodzie z olejem 3 minuty od wypłynięcia.

Jak chcemy mrozić to można na surowo.


Komentarze