Calzone nadziewane



8 calzone

Składniki:

ciasto na pizzę prostokątne
papryka czerwona

czerwona cebula
pierś z kurczaka
starkowany żółty ser
1 jajko
1 łyżka majonezu
ulubiony sos
sól, pieprz
przyprawa  shaorma

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzać na Thermoobieg na 220 stopni.

Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą shaorma. Podsmażyć na złoto na patelni.

Paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę. Wymieszać z resztą składników.

Ciasto na pizzę podzielić na 8 kawałków i nadziewać tworząc rożki.

Calzone układać na blasze wyłozonbej papierem do pieczenia.

Piec do zarumienienia Thermoobieg 220 stopni 15-20 minut.

Można podawać z sosem czosnkowym.

#trikwidelca

Calzone sprawdzają się z nimal każdym nadzieniem i można je mrozić.

Przykładowe pomysły: szpinak z fetą, chili con carne, sałatka meksykańska.


Komentarze