Calzone nadziewane

8 calzone
Składniki:
ciasto na pizzę prostokątne
papryka czerwona
czerwona cebula
pierś z kurczaka
starkowany żółty ser
1 jajko
1 łyżka majonezu
ulubiony sos
sól, pieprz
przyprawa shaorma
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać na Thermoobieg na 220 stopni.
Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą shaorma. Podsmażyć na złoto na patelni.
Paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę. Wymieszać z resztą składników.
Ciasto na pizzę podzielić na 8 kawałków i nadziewać tworząc rożki.
Calzone układać na blasze wyłozonbej papierem do pieczenia.
Piec do zarumienienia Thermoobieg 220 stopni 15-20 minut.
Można podawać z sosem czosnkowym.
#trikwidelca
Calzone sprawdzają się z nimal każdym nadzieniem i można je mrozić.
Przykładowe pomysły: szpinak z fetą, chili con carne, sałatka meksykańska.
Komentarze
Prześlij komentarz