Wrapy z chili
20 porcji
Składniki:
chili con carne
200 g ryżu
placki tortilli
200 g ryżu
placki tortilli
Sposób przygotowania:
Przygotować chili con carne według tego przepisu, najlepiej dzień wcześniej. Wystudzić. Ryż ugotować w osolonej wodzie w proporcjach 2 porcje wody na 1 porcję ryżu. Wymieszkać ryż z chili.
Tortillę pokroić na ćwiartki. Zwinąć w rożek i nakładać po 2 łyżki nadzienia. Końcówki zabezpieczyć folią aluminiową.
Podawać bezpośrednio po nadzianiu, bo inaczej tortilla zmięknie.
Tortillę pokroić na ćwiartki. Zwinąć w rożek i nakładać po 2 łyżki nadzienia. Końcówki zabezpieczyć folią aluminiową.
Podawać bezpośrednio po nadzianiu, bo inaczej tortilla zmięknie.
Komentarze
Prześlij komentarz