Burger z oscypkiem i ananasem
2 porcje
Składniki:
1 cebula czerwona
40 g roszponki
2 łyżki ajvaru
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka sosu siracha
2 grube plastry oscypka
2 plastry ananasa (może być z puszki)
2 bułki hamburgerowe (przepis)
ocet balsamico
40 g roszponki
2 łyżki ajvaru
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka sosu siracha
2 grube plastry oscypka
2 plastry ananasa (może być z puszki)
2 bułki hamburgerowe (przepis)
ocet balsamico
Sposób przygotowania:
Bułki hamburgerowe przekroić wzdłuż i przyrumienić na patelni.
Majonez wymieszać z siracha i rozsmarować na górnej połówce bułki. Ajvar rozsmarować na spodzie.
Cebulkę pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni, pod koniec smażenia doprawić octem balsamico.
Majonez wymieszać z siracha i rozsmarować na górnej połówce bułki. Ajvar rozsmarować na spodzie.
Cebulkę pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni, pod koniec smażenia doprawić octem balsamico.
Plasterki ananasa położyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować
po około 7 minut z każdej strony.
Oscypek grillować po ok. 5 minut z każdej strony, w połowie
smażenia podważyć ser łopatką i przewrócić na drugą stronę.
Na spód bułki nałożyć po kolei oscypek, cebulkę, ananasa oraz roszponkę. Przykryć drugą połową i podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz