Burger z oscypkiem i ananasem


2 porcje

Składniki:
1 cebula czerwona
40 g roszponki
2 łyżki ajvaru
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka sosu siracha
2 grube plastry oscypka
2 plastry ananasa (może być z puszki)
2 bułki hamburgerowe (przepis)
ocet balsamico

Sposób przygotowania:

Bułki hamburgerowe przekroić wzdłuż i przyrumienić na patelni.

Majonez wymieszać z siracha i rozsmarować na górnej połówce bułki. Ajvar rozsmarować na spodzie.

Cebulkę pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni, pod koniec smażenia doprawić octem balsamico.

Plasterki ananasa położyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po około 7 minut z każdej strony.

Oscypek grillować po ok. 5 minut z każdej strony, w połowie smażenia podważyć ser łopatką i przewrócić na drugą stronę.


Na spód bułki nałożyć po kolei oscypek, cebulkę, ananasa oraz roszponkę. Przykryć drugą połową i podawać.

Komentarze